Construcție exterioară
-
Structura din beton armat C35/45, diafragme si stâlpi, plansee si grinzi din beton armat, fundaţie radier general de 1,85 m.
-
Peretii exteriori : caramida Porotherm cu o grosime de 25 cm + sistem termoizolator, vata bazaltica (P+14 etaje), polistiren de 10 cm (bloc B si C) fixat in dibluri, masa de spaclu pentru suport, plasa fibra de sticla, adeziv si tencuiala decorativa.
-
Tamplaria exterioara : Bloc A - tamplarie de aluminiu, cu rupere de punte termica si geam izolant tripan, in structura 6-14-4 mm clar. Bloc B – tamplarie PVC 5 camere si geam izolant tripan, in structura 6-14-4 mm clar.
-
Culoarea: gri- antracit.
-
Glafurile exterioare: metalice, vopsite in camp electrostatic culoare gri antracit, iar cele de interior din PVC de culoare alb.
-
Parapetul de protectie al rampei de scara interioara: confectie de aluminiu eloxat + confectii decorative tip trafor din elemente de aluminiu pentru inchiderea laturilor exterioare ale rampelor si asigurarea conditiilor optime de siguranta in exploatare a scarilor.
-
Pardoseala: gresia tip Marazzi, clasa A+antiderapanta si rezistenta la inghet/dezghet
-
Toate balcoanele imobilului vor avea obligatoriu aceeasi gresie, facand parte integranta din anvelopa cladirii si trebuind sa asigure un aspect unitar.
-
Hidroizolatia balcoanelor: monocomponenta de exterior
-
Hidroizolatia teraselor : membrana bituminoasa avand in componenta ei stratul de difuzie,bariera contra vaporilor, termoizolatie din polistiren expandat EPS 100, beton de panta si 2 straturi de membrana bituminoasa.
-
Parapeti la terase (pe zonele transparente): structura de aluminiu + panouri de sticla (bloc A etajele 4-14 / bloc B etajele 3-4 Est si 4-7 - Vest
-
Terase pline: bloc A: etajele P+3 / bloc B: P+2 – Est / P+3 – Vest
-
Monitorizare video, acces securizat cu bariere si paza umana.
Instalații exterioare
Din cadrul cladirii se vor evacua în reţeaua de canalizare exterioară a orasului, următoarele categorii de ape uzate menajere:
ape uzate menajere provenite din funcţionarea tuturor obiectelor sanitare, evacuate gravitaţional in reţeaua de canalizare din incinta si apoi in reteaua publica de canalizare prin intermediul unui cămin de racord.
condensul provenit de la unitatile de climatizare.
ape pluviale încărcate cu hidrocarburi, provenite de la platformele exterioare, colectate gravitaţional cu ajutorul unor guri de scurgere. Acestea vor fi trecute printr-un separator de hidrocarburi, amplasat in exteriorul cladirii, inainte de a fi stocate in bazinele de retentie si apoi evacuate pompat in reteaua de canalizare din incinta.
Ape pluviale colectate de pe suprafata teraselor. Acestea vor fi colectate gravitational si vor fi stocate in bazinele de retentie. Din bazinele de retentie, apa pluviala va fi pompata in reteaua de canalizare din incinta.
Apele uzate menajere mentionate mai sus, vor fi evacuate in reţeaua de canalizare publica prin intermediul unui cămin de racord.
Canalizarea exterioara este realizata din teava PVC tip KG.Fiecare corp de cladire va fi dotat cu propria centrala termica cu functionare pe gaze pentru incalzirea centralizata si preparare a apei calde menajere.
Construcție interioară, finisaje și dotări
-
Peretii de separare intre apartamente si apartamente/casa scarii : zidarie de caramida Porotherm cu grosimea de 25 cm.
-
Peretii de compartimentare din interiorul apartamentelor: caramida Porotherm cu grosime de 11,5cm.
-
Inchiderile ghenelor pentru instalatii: gips-carton, clasa A1/Co de reactie la foc si combustibilitate, rezistent la foc 180 de minute si usi de vizitare rezistente la foc 90 de minute (atunci cand nu se asigura separari la trecerile prin plansee intre conducte) si cu pereti rezistenti la foc 60 de minute si usi de vizitare de 30 de minute (atunci cand este asigurata separarea in dreptul planseelor).
-
Inchiderile ghenelor de intoducere aer si evacuare a fumului care traverseaza scarile de evacuare : gipscarton rezistent la foc 180 minute si nu vor avea usi de vizitare care sa se deschida in scari.
-
Toate tavanele: tencuiala mecanizata de var-ciment/ipsos+ glet, + vopsea lavabila alba.
-
Peretii interiori si cei de pe casa scarii: tencuiala mecanizata de var-ciment/ipsos+ glet, + vopsea lavabila alba.(in zonele fara placaj ceramic) .
-
Bai: pardoseala din placi de gresie ceramica Tip Navarti ( Group Pamesa ) ;
Bucatarii: pardoseala din parchet tip O.R.C.A
-
Peretii din bai si frontul de lucru din bucatarii: faianţa tip Navarti ( Group Pamesa )
-
Placarea se va face in bai pana la inaltimea de 2.20 m, iar pe frontul de lucru pe o inaltime de 60 cm.
-
Living , dormitoare : pardoseala parchet laminat, grosime 10 mm, rezistent la trafic intens;
-
Holuri in apartament : pardoseala parchet laminat , grosime 10mm, rezistent la trafic intens.
-
Holul de acces si scara imobilului : pardoseala granit/gresie ceramica
-
Elemente de treapta : granit//gresie ceramica.
-
Finisajele din zona acceselor in imobil si a caselor de scara vor fi corelate din punct de vedere cromatic cu celelalte elemente decorative prevazute (plafoane, lumini, balustrade, jardiniere etc).
-
Usi interioare ; de tip celular, Pinum ,cu feronerie inox satinat.
-
Usi de intrare in apartamente :metalica, antiefractie, cu vizor si incuietoare multipunct
-
Pentru a se asigura un aspect unitar in spatiile comune, usile de acces in apartament vor fi identice ca aspect si finisaj.
Instalații interioare
-
Incalzirea spatiilor interioare se va face cu instalatie de incalzire in pardoseala cu functionare cu agent termic apa calda.
-
Retelele de incalzire interioara sunt alimentate de la centralele termice cu functionare pe combustibil gazos printr-un sistem de distributie de tip ramificat, bitubular, cu distributie verticala
-
Holul de acces in imobil ; corpuri de iluminat decorative.
-
Fiecare apartament va avea contoare individuale pentru agentul termic – incalzire si apa calda.
-
Pregatire pentru montat aer conditionat monosplit:
o traseu condens
o priza curent
-
Unitatile exterioare se vor monta pe balcoane in locurile cele mai putin vizibile.
-
Se vor folosi pentru climatizarea spatiilor interioare aparate de aer conditionat cu montaj aparent.
-
Casele de scara si spatiile comune nu se vor climatiza.
-
Toate baile vor fi prevazute cu cate un ventilator de extractie aer viciat actionat concomitent cu iluminatul si va fi prevazut cu jaluzele cu inchidere automata la incetarea functionarii ventilatorului.
-
Apartamentele sunt prevazute cu instalatie electrica pentru o bucatarie integral electrica , inclusiv plita electrica si nu au conexiune la gaz in apartamente.
-
Fiecare apartament are contor trifazic individual pentru energia electrica. De asemenea este prevazut un contor separat pentru spatiile comune.
-
Conductorii folositi pentru traseele electrice sunt din cupru.
-
Sistemul de back-up al ansamblului este reprezentat de un grup electrogen de tip stand-by , diesel ,carcasat si insonorizat , avand puterea de 400 kVA , montat in exteriorul cladirii . Autonomia de functionare a grupului electrogen este de 8 h la 100 % din sarcina , iar nivelul combustibilului din rezervorul generatorului va fi monitorizat in cadrul sistemului de detectie si avertizare incendiu.
-
In bucatarie vor fi prize Legrand pentru frigider, spalator de vase, si pentru ustensilele de bucatarie de uz casnic – fierbatoare, mixere, s.a
-
In living si dormitoare vor fi prize Legrand pentru telefon si televiziune prin cablu; servicii de telefonie, internet si cablu prin fibra optica + cablu coaxial.
-
Furnizori Vodafone Romania, RDS – RCS.
-
Instalarea de interfon si aparat interfon in zona de intrare a fiecărei locuinţe.